Logo De Curriclumbouwer

Nieuw in de Curriculumbouwer: De online OER! Maak snel en makkelijk vanuit uw curriculum een OER.

Logo De Curriclumbouwer

Nieuw: Voorbeeld Curricula van Stichting Praktijkleren voor de Curriculumbouwer

Logo De Overdracht

Slimme software voor het onderwijs

Dé oplossing voor een curriculum van top kwaliteit

In de snel veranderende onderwijswereld staat u voor de uitdaging om goed onderwijs te ontwikkelen. Met de Curriculumbouwer haalt u een beproefd en flexibel antwoord in huis. Dit slimme software instrument biedt u een heldere structuur, standaardiseert, zorgt voor makkelijk onderhoud van uw curricula en maakt het ontwikkelingsproces transparant. Kortom: de Curriculumbouwer helpt u om een extra kwaliteitsslag te maken!

De Curriculumbouwer biedt structuur

Het vraagt veel tijd en inzet van u en uw teams om een goed curriculum en examenplan samen te stellen dat voldoet aan de kwalificatiestructuur. De Curriculumbouwer is een slim softwareprogramma. Het leest direct de kwalificatiegegevens uit het S-BB databestand in en helpt u op gestructureerde wijze snel een curriculum te bouwen. U doorloopt met uw team een stappenplan, waarin alle zaken aan de orde komen. Het stappenplan geeft u een heldere leidraad voor gesprekken in het team tijdens de ontwerpfase. Het helpt u een overzichtelijk kader te creëren, dat bovendien ook inspectieproof is.

Op ieder moment feedback

De Curriculumbouwer maakt het ontwikkelproces overzichtelijk en inzichtelijk voor alle betrokkenen. Op ieder moment weet iedereen van elkaar waar men mee bezig is. In een handig statusoverzicht kunt u de voortgang voor uw gehele onderwijsinstelling of per team inzien. In de Curriculumbouwer krijgt u bij iedere stap feedback en weet u meteen of de opleiding voldoet aan de eisen van het kwalificatiedossier én of het past binnen uw visie en ontwerpkaders!

Delen en samenwerking

In de Curriculumbouwer kunt u op centraal niveau uw onderwijsvisie, curriculumformats en curriculum-componenten aanmaken en makkelijk delen met alle teams. Bovendien bouwt u binnen de Curriculumbouwer de curricula volgens dezelfde structuur. De teams doorlopen allemaal hetzelfde stappenplan en maken gebruik van dezelfde onderwijstaal. Hierdoor kunnen uw teams makkelijk informatie uitwisselen. Het gevolg is: een transparante curriculumontwikkeling en een betere samenwerking binnen uw organisatie.

Alle informatie op één plek

Als onderwijsinstelling wilt u eenduidige informatie geven aan studenten, docenten en bedrijven. In de curriculumbouwer komt alle informatie samen op één plek. Zo vindt u alle gegevens van uw curricula, examenplannen en leermiddelenlijsten in de Curriculumbouwer. Deze informatie gebruikt u onder andere voor uw roosters of voorlichtingsmateriaal. Door de Curriculumbouwer behoort communicatie ruis tot de verleden tijd!

Schema Voordelen de Curriculumbouwer
“De Curriculumbouwer biedt de mogelijkheid om het curriculumproces te standaardiseren én tegelijkertijd in te spelen op specifieke behoeften. Zo krijg je méér onderwijskwaliteit én kan het team onderwijs op maat maken”

Dick van der Ent | De Overdracht

Wat onze klanten zeggen

Gebruiker Curriclumbouwer

Directeur Onderwijs Herman Meppelink:

“De Curriculumbouwer helpt ons een extra kwaliteitsslag te maken”, vertelt Herman Meppelink, directeur Onderwijs bij het SOMA College te Harderwijk. “Het programma zorgt er niet alleen voor, dat alle informatie over opleidingen op een centrale plek terecht komt, maar ook dat we opnieuw gaan nadenken over onze onderwijskundige principes en programma’s. Het dwingt ons om ons onderwijs beter te definiëren. Het programma legt zwakke plekken bloot. Het inventariseert de lacunes, waaraan gewerkt moet worden. Dit vind ik een mooi neveneffect van De Curriculumbouwer. We zijn daarom nu ook aan het discussiëren over ons onderwijs. En dat is hard nodig om straks klaar te zijn voor de nieuwe kwalificatiestructuur”.

De reden waarom het SOMA college De Curriculumbouwer heeft aangeschaft, is dat het opleidingsinstituut behoefte heeft aan duidelijke standaards bij het vastleggen van hun onderwijs.  Herman: “Nu is het proces van curriculum vorming te divers en onvoldoende beheersbaar. Er is te weinig overzicht en er is gebrek aan consistente informatie. We willen eenduidige informatie kunnen geven aan directie, studenten, docenten, ouders en bedrijven. Nu krijgt men natuurlijk ook informatie, maar deze komt uit verschillende hoeken en dit veroorzaakt te veel ruis. We willen graag, dat alle informatie uit dezelfde bron komt, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Dit was één van de redenen waarom wij voor de Curriculumbouwer hebben gekozen.”

“Natuurlijk willen we straks ook klaar zijn voor de nieuwe kwalificatiestructuur,” vervolgt hij zijn verhaal.  “Daarom werken we nu met De Curriculumbouwer. Het programma werkt volgens een helder stappenplan, zodat je niets kunt vergeten. Straks met de nieuwe kwalificatie structuur, zijn er nog meer keuzemodellen en nog meer programma’s en dan moet je hartstikke transparant zijn. We verwachten, dat dit met De Curriculumbouwer helemaal gaat lukken.”

Contactinformatie

Wilt u kennis maken:

De Overdracht bv
A. van Hobokenstraat 12
3161 KS Rhoon

Bel De Overdracht 010 5019732
Mail De Overdracht info@deoverdracht.nl
De Overdracht Home www.deoverdracht.nl
Twitter De Overdracht Twitter
Linked In De Overdracht Linked In

KvK 24260238
BTW NL804908163B01

Disclaimer

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan De Overdracht geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van de website rechten worden ontleend. Deze site geniet auteursrechtelijke bescherming. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van De Overdracht is het niet toegestaan deze site of onderdelen ervan op een of andere wijze te verveelvoudigen.

Privacy statement

De Overdracht respecteert de privacy van bezoekers op haar site. Wij dragen er zorg voor dat de informatie die u aan ons beschikbaar stelt vertrouwelijk wordt behandeld.
Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen "analytics" informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de 'Safe Harbor principles' en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

Nieuwsbrief

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!

Logo De Overdracht

slimme software voor het onderwijs

© 1995 - 2016 | De Overdracht b.v. | Alle rechten voorbehouden